De Chinese masseuses van Fan Hua en hebben een goede kennis van het menselijk lichaam en weten precies hoe ze de Chinees-oosterse massage beter gezegd 'Tuina',moeten toepassen.

De betekenis van Tuina.

Tuina is een massagevorm die is gebaseerd op de traditionele Chinese geneeswijze Tuina betekent letterlijk: druk en wrijf. Al meer dan 2000 jaar wordt Tuina in China toegepast. In het westen is Tuina vooral in Frankrijk en Amerika bekend en geliefd om zijn therapeutische 'impact'

Bij Tuina gaat het er om in je lichaam een uitgebalanceerde en vrije stroom van 'Qi' (de levenskracht) te herstellen. Op die manier krijgt het lichaam de kans zichzelf te helen.  

Tuina is een massagevorm waarbij,net als bij Shiatsu overigens, druk wordt uitgeoefend op bepaalde punten op de meridianen (energiebanen in het lichaam) om zo de stroom van 'Qi' te beinvloeden. Ook kan er gebruik worden gemaakt van allerlei handmanipulaties. Een Tuina behandeling kan worden gecombineerd met kruiden, compressen en olie. Ook preventief werkt Tuina goed!

Tuina is niet alleen een krachtige therapeutische aanvulling op andere oosterse en westerse massagetechnieken, maar het biedt vooral als zelfstandige therapie ongekende mogelijkheden door zijn verbinding met de schat aan eeuwenlange kennis van Chinese geneeswijzen.